BODY PAINTING – FORMĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

Buna, Rucsi sunt!

Fiecare articol pe care îl scriu îşi are originea într-o acţiune pe care am întreprins-o sau intr-o dorinţă ciudată de a experimenta ceva nou 🙂

Întrucât am fost la un eveniment destinat copiilor şi ca părinte, am contribuit la delectarea şi încântarea celor mici,  am luat contact cu bodypainting-ul şi m-am gândit să împărtășesc cu voi această tehnică.

Întrucât talentul meu la desen lipsește cu desăvârșire, vă voi prezenta capodopere, nu mâzgăleli. Dar cu toate acestea, să recunoaştem că şi make up-ul este o formă de body painting, aşadar nu sunteţi străini de acest concept.

Bodypainting-ul este cu adevărat un talent artistic, reprezintă transformarea contururilor trupului şi a feţei de către artist în adevărate opere de artă. Această artă îşi are originile în cultura triburilor din Africa şi Australia, unde era asociată cu diverse ritualuri: recunoaşterea băiatului ca bărbat în comunitate, nunta, pregătirea pentru război.

Antică este şi tehnica desenării corporale cu henna, având rădăcinile în India, Orientul Mijlociu şi Africa. Putem să considerăm bodypainting-ul, un tatuaj temporar, ce poate fi aplicat pe tot corpul, părţi din corp sau faţă, în combinaţie cu coafuri şi ţinute adecvate.

Aşadar nu este o artă pentru cei timizi şi inhibaţi

Să enumerăm aşadar materialele folosite la obţinerea acestei forme de artă modernă cu exemple concrete pentru a vă lăsa să comparaţi şi să alegeţi ceea ce vă place mai mult.

1. Cosmeticele – produsele sunt disponibile oriunde la o gamă variată de preţuri ce reflectă calitatea lor

27702_130790506936496_3287976_n (1) 27702_130790520269828_6045507_n (1)

make up Andreea Iordache

În această categorie vreau să includ şi machiajul pentru actori, realizat de artişti experimentaţi în acest sens, fiind obligatoriu ca machiajul să reziste timp îndelungat şi la temperaturile ridicate de pe platourile de filmare

many-faces-of-johnny-deppsursă foto

2. Vopseaua pentru corp – special creată pentru bodypainting, poate fi opacă sau lucioasă, este folosită și pentru completarea machiajului profesional al actorilor

Female-Predator-cosplay-e1357361390760body-paint-aliens-6

 

female alien și female predator

3. Vopseaua UV – este fluorescentă, străluceşte sub lumina neagră/ ultravioletelor, efectul fiind spectaculos

Phoenix_Bodypainting_Wolf_Reicherter UV_Bodypaint_Wolf_Reicherter

UV bodypainting

4. Henna – tatuajul temporar – pastă din pudră uscată de rădăcină henna. Este aplicată sub forma unui desen decorativ maroniu, roşcat sau negru. Desenul rezistă până la 3 săptămâni

henna-tattoo-designs-back

henna

Alte materiale folosite pentru această tehnică, dar mai puţin spectaculoase, sunt: vopseaua sidefată, marker-ele, lutul sau pigmenţii naturali.

Întrucât pielea este un canvas refolosibil, de dimensiuni mari, pentru artiştii în bodypainting, imaginaţia dă naştere unor modele uimitoare. În anumite universităţi, se foloseşte bodypainting-ul anatomic, din lipsa de fonduri pentru materialele didactice, dar şi ca metodă de examinare pentru studenţi.

rmit-anatomical-man-designboom-01

desen corporal anatomic

Vă las în continuare să admiraţi mini colecţia pregătită cu drag pentru informarea voastră.

guido-daniel-handpaint-3 guido-daniel-handpaint-5 guido-daniel-handpaint-1550x375

hand painting

world_body_painting_festival_18 world_body_painting_festival_24

world bodypainting festival

museum-anatomy-body-painting-13 museum-anatomy-body-painting-16

Muzeul de anatomie, bodypainting și pictură clasică

Dayofthedeath1 Dayofthedeath2

Facepainting tradițional pentru Dia de los muertos

Human-motorcycle-bodypainting-2 Human-motorcycle-bodypainting-4 vehicle_body_paint_01

autovehicule din oameni pictați

 

Lasă un comentariu