Karen Eland pictează cu bere și cafea

Artistei Karen Eland, i-a plăcut să picteze și să deseneze de când se știe, însă un curs de portret pe care l-a urmat când avea doar 14 ani a propulsat-o în lumea artiștilor cunoscuți. Dar totuși, lipsea ceva. Și-a dorit să facă ceva deosebit, ceva ce să îi aducă faimă pe plan internațional.

Karen Eland

În timp ce lucra la una dintre picturile sale, într-o cafenea, a remarcat petele de cafea pe un șervețel. ”M-am gândit că din moment ce cafeaua pătează, pot testa acest lichid și în pictură”. L-a testat și l-a folosit în lucrările sale timp de 14 ani, având un succes colosal. Nu pictează decât cu espresso 🙂

Într-una din perioadele în care a lucrat ca barmaniță s-a gândit să încerce și alte lichide colorate. A încercat să picteze cu ceai, lichior și bere. Dintre toate, berea a fost cea mai eficientă. Karen spune că se lucrează cel mai greu cu bere, straturile trebuie lăsate să se usuce un anume timp, nu trebuie să intre deloc în contact de apa, deoarece se curăță și chiar dacă încearcă să repare ”defecțiunea”, nu mai arată la fel. Picturile cu bere le realizează pe o hârtie specială.

Acest tip de pictură a propulsat-o în lumea advertising-ului, fiind angajată de compania de bere Guinness, să realizeze câteva imagini pentru una din cele mai mari campanii publicitare pe care le-au susținut.

Lasă un comentariu