In mainile cui este viata noastra pana la urma?

Chiar si cei mai sceptici dintre noi au incredere in cei din jurul lor. Este un sentiment care ruleaza in subconstient ca un pilot automat. Dar daca stai sa gandesti amanuntit, pana la urma nu esti niciodata 100% in deplina siguranta. Nici nu ai de unde sa stii cati nebuni sunt in jurul tau si care sunt acestia.

Luni am fost la poligonul UTI pentru o doza de adrenalina sub supravegherea stricta a instructorului Tanase Nicolae, un om super de treaba. Azi am aflat ca a fost impuscat mortal  de un vechi client al poligonului. Am fost siderata la aflarea tragediei…

Dar apoi m-am gandit, ca nu iti trebuie neaparat o arma letala pentru a comite un asemenea gest. Arma letala este de fapt omul. Cred ca frustrarea te afecteaza, iar un psihic labil va ceda in cele din urma.

Primul lucru care imi vine in minte sunt soferii, foarte agitati in trafic. De unde stii ca azi nu va intra cineva in tine in trafic, sau pe trecerea de pietoni? Avem si aici exemple de soferi kamikaze, unul destul de recent langa Campina, Prahova pe DN 1.

Dar avionul prabusit saptamana trecuta (nu la noi, e adevarat) de sinucigasul care a luat 150 de vieti??

Daca iti baga un pix in ochi casierita de la banca? Oricum e un monument de nervi dincolo de zambetul fals pe care il afiseaza.

Oare izbugnirea unor tragedii de acest gen, ar putea fi prevenita? Iata nelamurirea mea. Tind sa cred ca nu. Noi nu avem mentalitatea si deschiderea occidentala catre comunicare in vedea solutionarii propriilor probleme. Noi nu credem nici in psihologi sau psihiatrii, nici in impartasirea problemelor pentru destresare.

Nu ar trebui oare teste psihologice periodice? Consilieri pusi la dispozitia angajatilor? Personal cred ca ar fi folositoare optiunile acestea. Voi ce parere aveti?

Cum e pana la urma? In ce masura suntem cu adevarat stapani pe viata noastra? Cat de precauti trebuie sa fim si cum ne putem gestiona doza de incredere acordata necunoscutilor?

cover foto

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s