Artă tipografică din quilling cu Sabeena Karnik

Imi place quilling-ul în special, și orice artă ce implică lucrul manual în general. Când nu meșteresc ceva, caut surse de inspirație pentru segmentul de hand made și mereu găsesc artiști demni de articole feature. Tocmai de aceea am pornit acest blog și colaborările mele scriitoricești pe diverse platforme, ca toată lumea să vadă lucrări extraordinare și artiști deosebiți.

Azi stăm de vorbă cu Sabeena Karnik, o figură publică, foarte cunoscută în domeniul quilling. Este unul din acei artiști care au timp să vorbească și cu noi, muritorii de rând care îi apreciază lucrările, de aceea, o consider o artistă deosebită, și mereu va avea un loc aparte, în categoria Cei mai buni dintre cei buni 🙂

sabeena karnik

Spune-ne puțin despre tine, Sabeena

Sunt tipografist specializat în ilustrațiile cu hârtie. Locuiesc în Mumbai, India. Îmi place să creez litere cu ajutorul hârtiei, și experimentez continuu. De câte ori am timp liber desenez schițe, concep litere și le colorez pentru a-mi da seama cum vor arăta realizate cu hârtie. Îmi place foarte mult să călătoresc și să observ tipare în natură.

1098199_10201016135063175_115161130_n

Cum ai descoperit  quilling-ul?

Hârtia este un mediu interesant. Înainte realizam sculpturi din hârtie, păsări și animale prin tehnica 3D. Într-o zi m-am hotărât să lipesc ștraifurile de hârtie, și să fac întregul alfabet. Din moment ce caligrafia are o mare semnificație pentru mine și este prima dragoste, a ieșit un proiect superb, pline de culori vibrante și linii captivante. Mi-a luat 6 luni ca să finalizez alfabetul, dar am lucrat cu mult entuziasm. Răspunsul lucrării mele postate pe internet a avut un efect de-a dreptul șocant pentru mine, deoarece această lucrare m-a consacrat în domeniu.

00 001 0012

Cum ți-ai transformat abilitățile într-o afacere?

Lucrarea care m-a consacrat on line a fost văzută de câteva agenții care mi-au cerut să lucrez pentru ei în diferite proiecte. Atunci am realizat că oamenii chiar apreciază ceea ce fac și vor să achiziționeze lucrările mele. Așa că afacerea a venit de la sine, nu a fost nimic pre-gândit 🙂

Ne poți explica în câteva cuvinte care este procedeul pe care l-ai adoptat în executarea unei lucrări?

Fiecare proiect începe cu o discuție pe care o am cu clientul. apoi în urma discuției fac o groază de schițe din care el alege schița potrivită. odată ce am stabilit designul și culorile, încep producția, care durează circa 10-15 zile în funcție de complexitate. La final colaborez cu un fotograf profesionist care care sute de poze, dintre care eu aleg ce urmează a fi publicat. Poza trebuie să pună în valoare caligrafia, culorile și efectul tridimensional al lucrării.

Ai un artist preferat?

Nu am, dar orice lucrare ce iese din tipar, este unică și extrem de colorată, îmi place! Efectul de culori, nuanțe și umbre îmi place maxim și mă fascinează.

Câte ore petrece pe zi făcând quilling?

Undeva între 1-12 ore zilnic, depinde. Chiar dacă nu lucrez efectiv, testez și experimentez cu hârtie

Ai vreo lucrare preferată în portofoliu până acum?

Fiecare lucrare este preferata mea 🙂 este foarte greu să aleg, poate încă nu am realizat piesa de rezistență.

Dragă Sabeena îți mulțumesc pentru interviu.

sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik sabeena karnik

photo14 In Brasil Cover Copy of for emirates 10411975_10152516259666155_3224949388742957958_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s