Sexul în căsnicie: de ce nu ne mai place?

După un studiu pe o perioadă determinată și multe discuții purtate în rândul tovarășelor de suferință ;), dar și cu reprezentanții sexului tare, am decis să scriu acest articol care va enerva, conform stilului propriu, multă lume. Menționez că discuțiile nu le-am purtat cu ambii parteneri în același timp, am considerat acest lucru un inhibitor al adevărului, așa că am ales ca dintr-un cuplu, să vorbesc fie cu el sau cu ea.

Odată cu oficializarea relației de cuplu, la scurt timp intervine rutina emoțională, iar sexul – marele intensificator al relației, devine o corvoadă. DE CE ??

Flirtul lipsește cu desăvârșire, mângâierile, vorbele drăgăstoase, apetitul pentru sex este aproape inexistent. Toate acestea au fost înlocuite de sexul pe nedezbrăcate și nepupate, și celebra poziție capră. Cu alte cuvinte, tu oftezi nițel, el te domină puțin că deh…poziția asta scoate ce e mai bun din partener în timp record, fără să vă priviți, să vă atingeți, să vă adulmecați etc. Numai bună poziția asta, și o să vedeți imediat de ce are succes în rândul femeilor, contrar opiniei masculine !!

Nu mă cred o mare specialistă în psihologia de cuplu, dar ca orice femeie m-am confruntat la un moment dat cu diverse probleme mai mult sau mai puțin semnificative. Am căutat răspunsuri în bătrâni, cum se spune, dar preconcepțiile și comportamentul clasic al femeii simple care cade pradă acestora mă nemulțumesc.

Poate ați auzit și voi că TREBUIE să accepți, să faci, să suporți etc comportamentul partenerului, pentru că te-ai măritat și….ASTA E, trebuie să te resemnezi. ASTA ESTE CĂSNICIA !

Mda, eu nu cred așa ceva. Cred că într-o oarecare măsură și noi greșim pe undeva, nu doar partenerul. Da, dar unde?

Am stat de vorbă cu foarte multe femei, de vârste diferite, din categorii sociale diferite și am văzut un tipar: rapid după căsătorie, partenerii pierd tandrețea și adoptă un stil neîngrijit.

Aproape toate femeile ( și le mulțumesc tuturor pe această cale), cu care am discutat au spus că le dispare apetitul sexual odată cu nașterea primului copil, acesta fiind momentul în care se declanșează iminentul dezastru în cuplu. Oricât de mult te iubește, abstinența bărbatului este mitologică. El nu rezistă perioade îndelungate, și pășește strâmb din…necesitate fiziologică, dar și din nevoia de a avea contact cu o femeie care se îngrijește corespunzător.

Odată cu primul copil, noțiunea de timp capătă o altă definiție pentru mamă. Știi proverbul: femeia cu copil mic nu e bună de nimic? Este adevărat. Trebuie să integrezi în 24 ore foarte multe responsabilități, neputându-le îndeplini pe toate, le luăm prin eliminare și aici este greșeala noastră a femeilor: atenția propriei ținute și  igiena corporală este tăiată de pe listă încă de la început, pe motiv că nu te vede nimeni în casă cu păr pe picioare și tocmai de aceea el nu te deranjează. Dacă nu ai copil, dar deja te-ai lenevit cu îngrijirea ta, este și mai grav !

Am o întrebare: de ce ne pasă de părerea vecinului de scară mai mult decât părerea partenerului ? Dacă vine x și y în vizită mă rad pe picioare, dacă nu….stau așa. Cred că este un alt tipar cretin impus de societate, un lanț care ar trebui întrerupt, dar nu are nimeni curaj să facă treaba asta și drept urmare alege calea îndobitocirii generației tinere prin aplicarea acestui șablon….

În fine, să revenim.

Bărbații sunt pretențioși (sau cel puțin așa ar trebui să fie) la următoarele aspecte, care îi incită sau nu, după caz:

1. pilozitatea corporală a partenerei

2. mirosul podoabei capilare

3. dantura îngrijită

Cred că pot să afirm că acest lucru este valabil și vice versa.

Dacă partenerul vine cu părul mirosind a câine ud :)), gura mirosind a usturoi, dinții galbeni, mâinile duhnind a țigări și o bogată pilozitate inghinală demnă de un cuib de porumbei…….să mă iertați, dar mi-a murit motorul instant. Din cauza asta sunteți tratați cu….spatele. Iată și răspunsul la preferința acestei poziții, care ar trebui să vă îngrijoreze de fapt, nu să vă bucure.

Vorba ceea” îl iubesc oricum” nu e adevărată. Îl iubesc oricum, adică m-am obișnuit cu prezența lui în casă, este indispensabil la cumpărături, suntem parteneri în decizii, dar vreau să mă bucur și eu de o partidă de sex curat, nu ? Fără ceapă. usturoi etc, vrem un sărut aici, o mână aici.

Cred că în majoritatea cazurilor, așa cum se spune că bărbatul este oglinda femeii, femeia a fost prima care a făcut pasul către degradarea igienei personale. Bărbatul nu face decât să fie de acord cu tine.

Părul ce miroase a curat, un parfum discret, o piele fină, un zâmbet complet și o postură pe măsură ( nu o cămașă pe cocoașă) sunt catalizatorii unei relații intime ca înainte de căsătorie.

Așadar, indiferent care a greșit, nu este prea târziu să reinvestim în relația noastră. Gândește-te puțin la ceea ce am scris și înjură-mă mai târziu. Eu oricum nu aud ce spui, doar cred în ceea ce am scris.

Până data viitoare

un X și un O tuturor.

R.

 sursă cover

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s