Guido Daniele – mâini transformate în opere de artă

Adevărul este că am pornit acest blog datorită Dl Guido. După părerea mea – și toți suntem îndreptățiți să avem o părere 🙂 – handmade cuprinde orice formă de artă executată cu ajutorul mâinilor: pictură, sculptură etc

De regulă întâmpin puțin scepticism când trimit o propunere de colaborare, dar până acum am scos la înaintare blogul ca portofoliu. Cu toate că est încă în fază incipientă, a fost apreciat de designerii de produs cu care am colaborat, iar asta mă determină să continui.

Am vrut neapărat să fac un articol feature cu Guido Daniele, ”motivul” deciziei mele de a crea acest compendiu de artiști nonconformiști, și spre surprinderea mea mi-a răspuns la email în câteva ore…

bregaglio-Italy-icon

Guido Daniele: născut în 1950, desenator, pictor, fotograf, cu alte cuvinte un artist complet. Îl știți probabil datorită picturilor pe mâini, dar are mai multe lucrări în care folosește și alte tehnici care merită văzute, trompe l`oeil, fiind una dintre ele. Haideți să îl cunoaștem mai bine!

Când ai început să pictezi pentru prima dată? Ce îți place cel mai mult la pictură?

În timpul primului an școlar, am descoperit că sunt talentat la desen când învățătoarea mi-a cerut să fac un desen din partea tuturor elevilor, pentru Directorul școlii. din acel moment am devenit designerul tuturor, realizând caricaturi sau ținute vestimentare pentru echipa de fotbal. Asta cred că era una dintre părțile frumoase ale talentului meu.

Cum ți-a venit idea să pictezi pe mâini ? 🙂

Am început să fac body painting în 1990 si picturi pe mâini în 2000, deoarece cineva m-a întrebat dacă sunt capabil să fac o pictură cu grad de dificultate ridicat fără să folosesc retușuri digitale. pentru un artist este o provocare să face ceva nou. Am fost siderat de rezultat: exceptional !

Crezi că  advertisingul poate fi o formă de artă?

Am pictat pentru campanii promoționale ca să supraviețuiesc financiar, așa că da, cred că este o formă de artă. Până la urmă cel care m-a provocat în pictura mâinilor a fost un tânăr director al unei agenții de publicitate 🙂

Care este sursa ta de inspirație?

Am fost atrs mereu de natură: marea, copacii, munții și animalele în special. Când aveam 12 ani, părinții mei au închiriat o cabană în munți, iar eu am explorat totul de la cățărarea în copaci până la studierea insectelor și a animalelor. Din păcate nu am văzut pe viu toate animalele, dar le studiez foarte mult înainte de a le picta, așa că mă simt ca și cum le-aș fi văzut în realitate.

Care este cel mi dificil aspect al muncii tale?

Pictura este o artă precisă și detaliată și necesită răbdare și concentrare, așa că este destul de dificil să fii concentrat pentru mult timp.

Care este cel mai complex proiect al tău de până acum?

Cel mai complicat subiect mi-a luat 2 zile să îl pictez.

Cel mai complex proiect este Royal Pyton,

Am pictat o mână într-o zi și a doua mână în ziua următoare…a treia zi am creat 3 cadre în Photoshop.

rucsandra obretin

Care a fost primul animal pictat?

Ghepardul.

rucsandra obretin

Care este animalul tău preferat și de ce?

Elefantul. Este un animal străvechi, cel mai mare, inteligent, dar din păcate pe cale de dispariție.

elephant-on-brown elephant-white-on-gold

Care este proiectul la care lucrezi acum? Ce ai de gând să pictezi în continuare?

Tocmai am terminat un proiect în Germania, unde am pictat 15 persoane pe degetele mâinilor. Femei și bărbați, toți diferiți, cu haine diferite. A fost foarte complex și dificil.

Cât despre viitor, vreau să pictez toate animalele ce pot fi proiectate pe mâini 🙂

Este greu să pictezi pe piele?

Canvasul este plat și rece, pielea este caldă și elastică și se mișcă în timp ce lucrez, dar este mai interesantă și apoi pot să vorbesc cu persoana respectivă în timp ce pictez, să o cunosc mi bine….cu canvasul nu pot să fac teaba asta. Modelele mele preferate sunt copiii mei, Michael James de 22 ani și  Geneva de 27de ani, cu care interacționez foarte mult în timpul lucrărilor și a ședințelor foto.

Care este mesajul pe care îl transmiți prin lucrările tale?

Respectă viața: fără războaie și violență, fără poluare.

Respectă planeta, este casa noastră !

wild-duck toucan-on-sky ricerca-mani-gattinara-daniele-512x340 penguin panther panda om-mani-padme-hum iguana fenicottero corals dog-hound-on-gray dog-pointer european-eagle-on-white chimpanzee chicken chameleon cat-on-orange bald-eagle-on-brown

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s