20 destinații de weekend

Trebuie să recunoaștem că vremurile tradiționalului gătar de weekend și friptanele – pe care ar trebuie să le anexăm ca stemă drapelului național, atât de mult le îndrăgim – încep să apună. Mâncăm fraților, dar hai să ne și plimbăm !

De fiecare dată când vine weekendul, avem așteptări destul de mari, mai ales pe perioada verii: este cald, ziua este lungă, este perioada de concedii, copiii sunt la bunici etc

Așteptări de la cine? Păi de la partener, în primul rând sau de la prieteni. Știți vorba aia: mergem într-un weekend să facem, să vedem, o lăsăm pe sâmbătă etc….numai că atunci când realizăm că este vineri și nu avem un traseu prestabilit, sau persoanele respective sunt indisponibile, intrăm în panică puțin și ne cuprinde o stare de nervozitate.

Vă enumăr câteva activități sau destinații aproape sau relativ aproape București, care nu necesită decât o zi din weekendul vostru să le vizitați.

1. Mănăstirea Cernica. Vizităm mănăstirea și stăm la iarbă verde. Dacă vrei să faci grătar…este permis. Sau te poți plimba prin pădure.

2. Snagov. Complexul Astoria este cel unde trebuie să ajungi pentru distracțiile acvatice. Se poate vizita manastirea Snagov, nu și Palatul ( este nevoie de aprobare specială de la RA APPS).

3. Palatul Mogoșoaia. Loc de parcare contra cost în caz că străzile adiacente sunt full.. Program vizitare palat 10,00 – 18,00. Terasă, restaurant, evident un mare NU grătarului :)) – de aceea totul este foarte curat, îngrijit, fără mizerie și gunoaie. Parcul este frumos amenajat și întreținut. Merită o vizită neapărat.

4. Vizitează muzeele bucureștene. Am avut surpriza ca la Muzeul Satului să găsesc foarte curat și chiar angajați ospitalieri. La Palatul Parlamentului ești inclus în grupuri la vizitare, deci pleci destul de informat, fără să plătești vreo extra taxă. La Cotroceni trebuie să te programezi din timp telefonic, furnizând datele personale din buletin. Merită să le vezi sau să le revezi.

5. Chiar dacă stai de multă vreme în București, cât de bine cunoști istoria orașului? Uite o soluție de weekend care nu te costă mulți bani: ghidul gratuit al Bucureștiului. Ai parte de o plimbare pe jos de cca 2-3 ore, care se poate încheia cu o cafea la o terasă din centru vechi.

6. Închiriază o bicicletă pentru câteva ore și plimbă-te prin oraș sau prin parcuri. O dată într-un an dacă faci treaba asta și tot te scoate din rutina zilnică.

7, Tot în București vrei să rămâi? Ok. O oază de verdeață este și Grădina Botanică. Mergi cu copiii la zoo ( chiar și cu rudele – ai toate șansele să împuținezi grupul :))) glumesc !).

8. Ai chef de puțină distracție și apă? Ok. Parcul acvatic din Otopeni este o sugestie, dar nu este cea mai bună alegere în weekend din cauza aglomerației.

9. Rezervația de la Comana. Dacă vrei și puțină aventură vezi și parcul de aventuri. Este 50 de lei închirierea echipamentului și îl poți folosi cca 3 ore, dar este îndeajuns, deoarece traseele sunt scurte și puține.

10, Vrei adrenalină la maxim? Aventura parc din Brașov este cel mai tare. Încheie ziua cu un tur gratuit al orașului, se organizează pe la ora 18,00, ai destul timp. A doua zi poți să urci cu telecabina pe Tâmpa sau să te duci la parcul acvatic.

11, Transfăgărășanul este deschis de la 1 iulie anul acesta până pe 15 septembrie. Merită un efort. Peisajele sunt superbe.

12, Drumul către Babele a fost terminat și se poate urca și cu mașina, oricum ar fi este mult mai puțin costisitoare decât cu telecabina.

13. Peleș, Sinaia sau cota 2000. Intrarea la Peleș este cam usturătoare la buzunar.

14, Salina Slănic Prahova.

15, Cheia, Prahova – se poate campa cu cortul.

16, Baraj Paltinu și Valea Doftanei, lângă Câmpina Prahova – fac ce fac și tot acasă trag 🙂

17, Curtea Domnească de la Târgoviște.

18. Gura Diham, cu urcare la Poiana Izvoarelor. Traseu montan ușor de cca 2 ore.

19, Vulcanii noroioși, Buzău.

20. Domeniul Ghica, devenit o oază de verdeață, acum în plin proces de restaurare.

Cam acestea ar fi destinațiile vizitate recent și pe care vi le recomand. Dacă aveți și alte idei sau recomandări pentru alte trasee, lăsați un comentariu.

Vă recomand acest site pe care l-am testat pentru alcătuirea unui traseu de vacanță: http://obiectiveturistice.drumliber.ro/

Până la următoarea noastră întâlnire un X și un O. Drum bun!

R.

sursă cover

Reclame

2 comentarii

  • Buna Radu, esti singura persoana care a observat! Ai dreptate. Fotografia a fost postat intentionat, insa, ca „experiment”. Atat eu, cat si alti amici bloggeri am inserat cate o poza cu tema similara in diverse articole, pentru a vedea cine cunoaste cu adevarat tara. Un articol in care a fost pusa poza Arcului de Triumf din Franta in loc de Arcul de Triumf din Bucuresti a avut foarte multe aprecieri :))
   Voi schimba poza astazi.
   O zi excelenta!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s