10 lucruri pe care trebuie să le știi despre cremele cu protecție solară

În mod cert, pielea bronzată arată bine, părem mai supli, avem mai multă încredere în noi înșine. Nu trebuie să exagerăm, însă!

Sigur că vom merge la mare în vacanță vara aceasta! Fie că mergem la mare, la munte, în Deltă sau la piscină, protecția solară este obligatorie atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri.

Trebuie să știm să ne protejăm de razele soarelui devenite mai agresive în ultimii ani pentru a rămâne sănătoși și de ce nu, a avea o vacanță liniștită și plăcută.

Iată, îți prezint 10 lucruri importante, pe care trebuie să le știi, când vine vorba de cremele cu FPS.

1.  Cremele cu FPS NU te apără de arsurile solare, riduri, pete și cancer de piele. 

Cremele previn aceste afecțiuni. Cu cât factorul de protecție este mai ridicat, cu atât riscul de apariție a acestora este mai mic, dar nu zero ! Așadar, cele mai bune creme sunt cu FPS 30 și 50.

2. Care este termenul de valabilitate al unei creme cu protecție solară?

Media este 3 ani, însă cine ține o sticlă de cremă atât de mult? Dacă este folosită corespunzător, nu îți ajunge și pentru anul următor.

Totuși, dacă textura cremei ți se pare ciudată, termenul de valabilitate nu mai este vizibil pe ambalaj sau, mai rău, apar pete roșii și pielea te ustură sau apar mâncărimi după aplicare, arunc-o imediat!

3. Câtă cremă ar trebui să aplici pe piele?

Suficientă! Nu trebuie să te zgârcești, aplică conștiincios pe toată suprafața expusă la soare. Trebuie să aplicăm crema cu minim 15 minute înainte de expunerea solară, pentru a îi permite omogenizarea și absorbția în piele. Crema se reaplică la interval de 2 ore și imediat ce ai făcut baie. Dacă transpiri în exces, te vei alifia mai des.

4. Crema hidratantă, machiaj sau protecție solară? În ce ordine trebuie să le aplic vara?

Ordinea este simpla: primul lucru este hidratarea, apoi protecția solară și în ultimul rând machiajul.

Ca să nu avem cremă în exces pe corp, recomand utilizarea loțiunilor hidratante care se folosesc sub duș – Nivea, de ex – și apoi aplicarea cremei cu FPS.

Pentru ten, o cremă antiaging cu factor de protecție solară ridicată, sunt mai scumpe, dar eficiente. Nu vrei mai târziu un lifting facial, nu?

Fiți ponderate cu machiajul, nu vreți să sufocați tenul care și așa este suprasolicitat pe perioada verii. Pălăria și ochelarii de soare polarizați, de preferat, trebuie să fie prietenii noștri de încredere în acest sezon.

*Dacă ești în Deltă 🙂 spray-ul împotriva insectelor se aplică după loțiunea solară !

5. Cât de sigură este crema cu FPS?

Conform studiilor specialiștilor în dermatologie este sigură și funcționează, scade cu până la 50% riscul afecțiunilor dermatologice mai mult sau mai puțin grave, cum ar fi petele, ridurile, melanomul.

6. Aplicăm crema și într-o zi înnorată?

Da. Ultravioletele (UVA și UVB) trec și prin nori. O atenție sporită și celor care merg la munte, bronzul este mai intens. Părerile cum că te bronzezi doar la mare, la munte nu, sunt mitologice!

7. Sunt deja bronzată. Pot să îmi iau o cremă cu FPS mai mic, nu?

Nu. Mergi pe FPS 30. O piele bronzată, dar deshidratată și care se cojește este ceva urât. Apoi cremele cu FPS peste 30 blochează până la 97% din razele nocive.

8. Cremele cu protecție solară sunt rezistente la apă?

Nu. Dacă încă se mai tipăresc etichete cu informații eronate, nu ne lăsăm păcăliți. Dermatologii spun că nu există cremă rezistentă la apă, transpirație sau care să blocheze 100% efectele razelor solare.

9. Ce înseamnă totuși, cremă rezistentă la apă?

Înseamnă că după ce ai aplicat crema pe piele, poți să stai cca o oră în apă sau mediu umed, fără să fie nevoie de reaplicare a acesteia. Cremele REZISTENTE LA… NU înseamnă că ai dat un strat de cremă dimineața și pleci la plajă liniștit că nu vei avea arsuri solare, bășici etc

10. Am pielea închisă la culoare, mie nu îmi trebuie cremă FPS.

Ba da. Oricine, indiferent de rasă trebuie să își protejeze pielea de cancer în primul rând !

Închei articolul cu atenționarea cititorilor în ceea ce privește copiii. Sunt cei mai sensibili și trebuie protejați foarte bine. Cremele speciale pentru copii cu FPS 50 trebuie folosite neapărat, la un interval mai mic de 2 ore dacă se poate, mai ales că stau precum rățuștele în apă. Ca și în cazul nostru, protejați-le capul de insolație și ochișorii cu o pereche de ochelari de soare funky – dacă puteți 🙂

O vară plină de relaxare și bună dispoziție vă doresc !

Rucsi.

tanning

sursă foto

sursă info

sursă cover 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s