TEHNICA ÎNCONDEIERII OUĂLOR DE PAȘTI

(…)Obiceiul vopsirii ouălor s-a transmis de-a lungul timpului din generație în generație. Fiind încă practicat, însă, la români, acest procedeu s-a transformat în artă prin tehnicile, materialele și motivele utilizate.

Cunoaștem trei tehnici tradiționale de decorare a ouălor de Paști, și anume : prin pictură, lipirea mărgelelor după model și încondeierea cu ceară. Cea din urmă metodă este cea mai complicată și necesită multă îndemânare și răbdare.

Încondeierea sau împistritul ouălor este un obicei străvechi în tradiția noastră, acestea reprezentând un element de cultură spirituală specific românesc.

Citește articolul scris în exclusivitate pentru Revista Atelierul aici

3 oua_margele3 oua-pasti-paste-traditii-vopsite-colorate-pictate-shutterstock_27407071

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s